6 Ekim 2009 Salı

ŞİMDİLİK BU KADAR


BLOG SAYFAMIZDAKİ BU DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ
Merhaba,
Yanıt epeyice geç oldu biliyorum.
Elbette kaynak göstererek ve basın yayın yasalarına uygun biçimde yayınlanığında,'Alıntı' ya da eski adıyla 'ilmihal' denilen yayınlama biçimine kimse mani olamaz."Ana mecrasında yayınlandıktan sonra" olmak kaydıyla yayınlanan eserleri kaynakgöstererek ve yayınlama amaç ve anlamını farklılaştırmadanyeniden yayınlamaya yasal bir engel de yok..
Öte yandan internette "white label site" denilen, aynı veritabanı yapısını kullandığı içinbirbirine zorunlu olarak benzeyen Blog tarzı siteler gerçeği de var...
Ama bu hafifletici gerekçeler, sizden önce aynı kulvarda varlık gösteren bir oluşumunen önemli alameti farikası olan "logo" sunun neredeyse aynı biçimiyle kullanılmasını açıklamıyor.
Hele yazışmalarınızda, mizah dünyamızın duayen isimlerinin de içinde bulundugu,ömürleri kendilerinden güçlülere kafa tutmakla geçmiş bir gruba, sizin bu tavrınızı protestoettiler diye, burada tekrar etmekten imtina ettiğim kelimelerle karşılık vermiş olmanızüzerine tuz biber ekiyor.
Karikatürist olarak elbette yukarıda belirtilen sınırlar içerisinde karikatürlerimin, dolayısıyla da düşünceleriminen geniş mecrada yayınlanmasını, olabildiğince fazla sayıda okura ulaşmasını dileyerek çiziyorum.Biliyorum, fiilen size mani olma imkanım yok.Ama bu durumda en azından özgün bir yol ve tarz oluşturmanıza kadar karikatürlerimisitenizde kullanmanızı istemiyorum.
i. Bülent Çelik
Vatan Gazetesi
----------
8.Hergün çeşitli gazetelerden, özenle seçtiğimiz karikatürlerin çizerlerine izin mesajlarını gönderdik. ( İ.BÜLENT ÇELİK,ERCAN AKYOL,SALİH MEMECAN,HASLET SOYÖZ, MUSA KART,LATİF DEMİRCİ vs.) Olumsuz hiçbir mesaj almadık. (E-SAVUNMA)
4 EKİM 2009 Tarihine kadar
Vatan gazetesinin, değerli çizeri i. Bülent Çelik'in bizlere yolladığı mesaj, blogumuzun anasayfasında yayınlanmış bulunmaktadır. Yasa dışı bir faaliyette bulunmadığımızı defalarca tekrarlamanın bir anlam ifade etmediğini biliyoruz. Biz E-MİZAH çalışanları olarak, pişmanlık duyacak hiçbir davranışta bulunmadık. Ama MİZAHHABER'in o ucuz karalama kampanyası, amacına ulaşmış ve daha da ileriye giderek haddini aşmıştır. Bize e-mektup gönderen pespaye sıfatını yakıştırdığımız insanları burda bir kez daha şerefsizlikle suçluyoruz. Mail adresimize gelen küfür içerikli mesajların sorumlusu MİZAHHABER çalışan(lar)ı, hesap verecektir vermelidir.
-----------
''Ben bu blog sayfasını beğenmedim'' diyorsanız..

Önerilerinizi ve Şikayetlerinizi

mizahhaber@gmail.com

adresine gönderebilirsiniz..

-----------