13 Haziran 2010 Pazar

Haslet Soyöz Çiziyor - Eksen Kayması


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Bursa Merinos parkındaki toplu açılış töreninde konuştu. Miting havasında geçen törende Başbakan Erdoğan, hükümetin dış politikasını eleştirenlere şöyle cevap verdi:
"Kim Türkiye’nin dış politikasında eksen kayması var diyorsa açık söyleyeyim art niyetlidir. kim ki Türkiye’nin diplomasisi başka yönlere gidiyor diyorsa bilin ki kötü niyetlidir. Allah aşkına biz İsrail hükümetiyle sorun yaşıyoruz. İsrail hükümetinin zorbalığına, hukuk tanımazlığına, buna karşı sesimizi yükseltiyoruz, hem içerden hem dışardan Türkiye Batı’dan uzaklaşıyor diye yaygara kopartıyorlar. Bunlar yönlerini dahi bilmiyorlar. bunlar demokrasiden insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden, uluslararası hukuktan dahi bi haber. Bizim itirazımız var, biz zulme itiraz ediyoruz. Biz Gazze’nin içindeki insanları açıkhava hapishanesinde yaşatanlara itiraz ediyoruz."
Monşer olarak nitelendirdiği diplomasi anlayışını da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu monşerlerden bazıları diyor ki burası bizim için bir milli dava değildir. Burası bizim için bir tarihi davadır. Burada bizim tarihten gelen sorumluluğumuz var."diye konuştu. Bazı medya kanallarıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bu ara bazı televizyon kanallarını izliyorum, bazı televizyon yazarlarının yorumlarına şahit oluyorum. İsim falan vermeyeceğim gerek yok reklama girer. değerli kardeşlerim bizim bu yaptıklarımız için bu nasıl diplomasi diyorlar. Zaten sizin o diplomasiniz benim ülkemi bu hale soktu. Biz böyle bir emanet aldık. Daha önce de söyledim, biz monşör diplomasisini bir tarafa koyduk. O diplomasi artık tarihe kavuştu. Artık bire bir şahsiyetli, onurlu diplomasi dönemini biz başlattık" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Banki Moon ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama ile görüştüğünü belirterek, Gazze’deki abluka kalkıncaya ve katliam duruncaya kadar kadar diplomasideki dik duruşu devam ettireceklerini söyledi.
E-MİZAH