24 Mart 2010 Çarşamba

ERCAN AKYOL ÇİZİYOR

HSYK: DALGA GEÇİYORLAR
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek, Anayasa değişiklik taslağıyla ilgili olarak, “...yüksek yargı ile dalga geçiyorlar” dedi. Özbek, “Yargının sorunlarına yanıt vermekten uzak, yargı içinde büyük sorunlar yaratacak ve öyle sanıyorum ki, yargıdan kamuoyunun milletin beklediği çözümlere çok uzak olan bir metindir” değerlendirmesinde bulundu.
YARGITAY: ELE GEÇİRİLME ÇABASI
Hükümetin 26 maddelik Anayasa değişiklik paketine en sert tepki Yargıtay’dan geldi. Başkan Gerçeker, “Taslak yüksek mahkemeleri devreden çıkarmaya çalışıyor. Düzenlemenin Anayasa’ya aykırılığı çok açıktır” dedi. Gerçeker şöyle konuştu: “Bu düzenlemeler şunu gösteriyor ki; yüksek yargının, yüksek mahkemelerin devreden çıkarılmak istenmesi, etkisinin azaltılmak istenmesi öngörülüyor.”
YARSAV: HEDEF BAĞIMLI YARGI
Hükümet tarafından muhalefet partilerine sunulan Anayasa değişikliği paketiyle ilgili, YARSAV başkanı da bir basın toplantısı düzenledi. YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Anayasa değişikliği taslağına ilişkin olarak, “Bu metin, bağımlı yargının en iyi ifade ediliş tarzıdır. Yargıya darbedir” dedi. Taslağın bir parti tarafından çıkarıldığını belirten Tarhan, bunun, Anayasa’ya ve kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu savundu.